Bauer Media henter inn Johanna Grønneberg for å utfordre posisjonen til VG-lista. VG-lista har i en årrekke vært den autoritative lista for musikk i Norge. Grønneberg og den nye riksdekkende radiostasjonen Topp40 går i strupen på den etablerte hitlisten.

Dato: 5/2/2018  Publisert av Bauer Media

 


 

Grønneberg er ikke ukjent med hitlister etter å ha jobbet i flere år som programleder i den amerikanske tv-kanalen MTV.

– Ja, det er ambisiøst å utfordre VG-lista, men så kommer den nye Topp40-lista til å reflektere det folk faktisk liker – ikke bare det de streamer og kjøper. Vi vet jo at salgstall ikke alltid gjenspeiler hva folk faktisk liker, sier Grønneberg.
– Derfor har vi koblet inn Norstat til å gjøre den krevende jobben det er å samle inn riktig informasjon om hvilke sanger vi egentlig liker. Jeg tror vi kan si at vi for første gang vil få en liste som er helt i tråd med det folk faktisk liker. Vi har lagt mye arbeid ned i at dette skal bli bra, sier Grønneberg, som kan love at lytterne også får møte flere av de største artistene i sendingene.

Selv om Oslo-jenta først ble kjent for norske seere da hun var programleder for MTV, så har hun også vært programleder på TVNORGE og TV3 og hatt sin egen doku-reality på TLC. Til vanlig bor Johanna Grønneberg i Hollywood og skal pendle til Oslo for å lage det nye radio-showet.

-Skjønt, vi har et opplegg klart for at noen av sendingene skal går fra Hollywood når gjestene er helt spesielle, sier hun.

-Rart med det, men etter å ha bodd noen år i Hollywood så får man etter hvert et godt kontaktnett. Og det skal lytterne av TOPP40 naturligvis nyte godt av, sier Grønneberg.

VG-listas utfordrer har premiere første uka i september.

Hentet fra Radioassistent, skrevet av Endre Lundgren 21.juni 2017